KUALA TERENGGANU, 11 Jan : Seorang pelajar tingkatan 1 telah memperdengarkan bacaan Al-Quran malam tadi di Dewan Assyatibi sempena malam terakhir minggu suai kenal. Beliau telah berjaya memukau pelajar lain dengan bacaan bertarannum.

Beliau ialah Muhammad Hasif bin Kamal. Dilahirkan di Terengganu. Bapanya ialah seorang guru yang mengajar di SK Padang Kemunting dalam matepalajaran Matematik dan PJK.

Semasa darjah satu lagi beliau telah memasuki kelas tarannum. Setahun selepas itu, beliau telah mendapat tempat pertama dalam Ihtifal J-Qaf Peringkat Negeri. Di Darjah 4 pula, beliau telah melayakkan diri ke MTQ Negeri Terengganu dan mendapat saguhati.

Bakat beliau begitu terserlah apabila beliau telah memwakili Negeri Terengganu dalam Tilawah Al-Quran Peringkat Sekolah Rendah sebanyak 2 kali berturut-turut iaitu ketika berada di darjah 5 dan 6 yang di adakan di SMKA Al-Irsyad, Kepala Batas, Pulau Pinang.

Kini beliau terpilih untuk meneruskan pengajian di SM Imtiaz Kuala Terengganu.

Semoga beliau terus maju dalam bidang tarannum pada masa akan datang.

Tahniah dan syabas