MARANG, 25 Ot:SM Imtiaz K.Trg yang merupakan Sekolah Kluster Kecemerlangan sekali lagi telah menunjukkan kehebatan dalam pencapaian akademik dan tokoh guru sempena Majlis Anugerah Kecemerlangan Sekolah Menengah Agama ( SMA ) dan Sekolah Menengah Kebangsaan ( KAA ) Negeri Terengganu yang di adakan di SMK Rusila Marang hari ini.

Majlis ini telah dirasmikan oleh Timbalan Pengarah Pelajaran Negeri Terengganu, Encik Hshim bin Mohd Zin.

Anugerah ini diwujudkan sebagai satu wadah untuk memacu kecemerlangan dan kegemilangan SMA Terengganu secara bersepadu mengikut bidang yang dinilai. Anugerah ini akan menjadi dorongan dan semangat yang jitu kepada guru dan pelajar di SMA Terengganu untuk mencapai kecemerlangan yang luar biasa dalam bidang akademik dan kokurikulum.

Dalam majlis tersebut, SM Imtiaz Kuala Terengganu telah menerima 9 anugerah kecemerlangan guru dan pelajar.

Antaranya ialah Anugerah matapelajaran terbaik PMR 2010 iaitu Bahasa Melayu dan Kemahiran Hidup ( ERT ). Anugerah matapelajaran terbaik SPM 2010 iaitu Bahasa Melayu, Sejarah, Kimia dan Biologi. Anugerah Murid Unggul SMA iaitu Mohd Khairul Nazrin. Guru Inovatif SMA terbaik telah dianugerahkan kepada Cikgu Che Kadijah binti Che Abdullah dan Cikgu Saripah binti Embong.

Semua hadiah telah disampaikan oleh Timbalan Pengarah Pelajaran Negeri Terengganu, Encik Hashim bin Mohd Zin.

Sila Klik DI SINI untuk melihat gambar seterusnya