KUALA TERENGGANU , 31 Ogos : Upacara perbarisan sempena Hari Bulan Kemerdekaan kali ke-55 berjalan dengan lancar apabila semua kontinjen dari pelbagai peringkat samada sekolah, Jabatan kerajaan dan badan berkanun serta swasta mengambil bahagian dalam program gilang gemilang ini.

Ianya telah diadakan bermula di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah dan berakhir di Pantai Batu Buruk.

Upacara perasmian telah disempurnakan oleh YAB. Dato’ Seri Haji Ahmad bin Said, Menteri Besar Terengganu.

Walaupun tidak mendapat kedudukan terbaik setelah keputusan diumumkan namun pujian harus diberi kepada kontinjen SMIYT Kuala Terengganu yang telah menunjukkan semangat yang tinggi dan saling bekerjasama antara satu sama lain.

Pujian juga harus berikan kepada semua jawatankuasa di peringkat sekolah yang begitu cakna dan sentiasa berada bersama pelajar semasa sesi latihan.

Keputusan bagi kategori sekolah bukan badan beruniform

JOHAN : SMA KHARIAH KUALA TERENGGANU

NAIB JOHAN : SMA SULTAN ZAINAL ABIDIN LADANG, KUALA TERENGGANU