IMG-20151206-WA0083

TAIWAN , 7 Disember : Dalam usaha memartabatkan SM Imtiaz YT Kuala Terengganu, Sekolah Berprestasi Tinggi yang juga menerima Anugerah Kualiti Menteri Pendidikan ke Peringkat Antarabangsa , tidak kira musim cuti persekolahan .

2 pasukan rekacipta SM Imtiaz YT Kuala Terengganu Al Fateh Inventors telah menyertai pertandingan rekacipta KIDE 2015. Ianya telah diadakan pada 4 – 7 Disember 2015 bertempat di Kaohsiung International & Invention Design Expo 2015 Taiwan yang melibatkan 7 orang pelajar yang dibimbing oleh Cikgu Saripah Embong dan dibantu oleh Cik Mariam Rokayyah dan diketuai oleh Encik Rozman bin Mat Hazin ( Penolong pengarah Unit Kualiti & Inovasi BPI KPM.

Pasukan Al Fateh Inventors juga telah dibimbing oleh Fasilitator BPI iaitu Encik Taufik Suhaimi Ahmad. Dalam Expo ini , pasukan rekacipta dari sekolah ini telah mencapai kejayaan yang cemerlang iaitu mendapat GOLD MEDAL dari World Invension Intellectual Property Association ( WIIPA ) bagi rekacipta Dr Duster With Green Cleaner. Manakala rekacipta The Miracle of Multipurpose Soap telah menerima SILVER MEDAL juga dari WIIPA.

Pasukan rekacipta sekolah mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak terutama pengurusan sekolah , guru-guru dan staff, pihak SBT , Yayasan Terengganu , Pihak BPI KPM, para penyarah UMT , Dr Zamzahaila , Encik Mohamad Husin, Dr Mohd Nizam Lani, Dr Yusnita, RA Puan Fadlina, Cik Adila, UNIMAP terutama Prof. Dr Mustafa Al Bakri, Para ibubapa keluarga , MPIBG , pihak Swasta AAS Enterprise , Arrayan, Man Advertising, Martinet System dan rakan – rakan yang yang banyak membantu sehingga mendapat anugerah di peringkat Antarbangsa.

IMG-20151206-WA0082IMG-20151206-WA0100IMG-20151206-WA0105

Klip video