KUALA TERENGGANU, 24 NOV: Dilahirkan di Sepang, Selangor pada tahun 1994, Muhammad Hud Al Hashir bin Haironeze merupakan seorang pelajar yang sangat menitikberatkan hal-hal keagamaan. Beliau juga merupakan Bekas Presiden Majlis Perwakilan Pelajar sesi 2010/2011.

Seorang anak yang mempunyai bapa yang bekerja sebagai pramugara ini berazam mendapat keputusan 11A+ dalam peperiksaan SPM yang sedang berlangsung sekarang. Mempunyai 4 orang adik beradik dan beliau merupakan anak yang pertama. Apabila ditanya kenapa memilih Sekolah Menengah Imtiaz Kuala Terengganu sebagai tempat pembelajaran, beliau menyatakan bahawa amat berminat tentang hafazan Al Quran dan sekolah ini mempunyai ciri-ciri tersebut.

Yang uniknya beliau bercita-cita ingin menjadi Imam di Masjdil Haram satu masa nanti. Suaranya sungguh merdu apabila mengalunkan bacaan Al Quran. Semoga cita-cita beliau dimakbulkan Allah.

Video – Surah Al Kaafirun

Video – Surah Al Kauthar