Seawal jam 7.30 pagi tadi, ramai ibubapa telah hadir ke Sekolah ini bersama anak mereka yang terpilih bagi menghadiri temuduga pengambilan pelajar tingkatan 1 bagi tahun 2012.

Sesi temuduga ini diadakan dalam 5 peringkat yang bermula pada jam 8.00 pagi, 8.30 pagi, 9.00 pagi, 9.30 pagi dan 10.00 pagi. Ramai calon yang datang dari negeri Terengganu dan ada juga dari Selangor, Kelantan dan beberapa negeri lain.

Pegawai-pegawai dari Yayasan Terengganu hadir bagi memberi penerangan mengenai cara-cara untuk mengikuti sesi temuduga tersebut. Ketua Penolong Pengarah Bahagian Pengurusan Imtiaz Yayasan Terengganu, Tuan Haji Ahmad Kamal bin Abdullah serta Encik Azwandi, Ustaz Wan Azman serta Ustaz Wan Zakry juga turut kelihatan bagi melihat proses temuduga. KPP seterusnya telah mengadakan taklimat kepada ibubapa yang hadir untuk memberi penjelasan mengenai SM Imtiaz Yayasan Terengganu.

Pihak sekolah juga telah menerima kunjungan dari pegawai pendidikan daerah Miri Sarawak untuk melihat sendiri proses temuduga yang dijalankan oleh pihak Yayasan Terengganu bagi pengambilan pelajar tingkatan 1 kemasukan tahun 2012.

Sila klik DI SINI untuk melihat gambar seterusnya