KUALA TERENGGANU, 20 Mei : Bengkel ini telah diadakan pada 18 hingga 19 Mei di Tasek Kenyir yang melibatkan semua guru akademik termasuk STJ dan sambilan.

Tujuan bengkel ini di adakan adalah untuk menetapkan hala tuju yang jelas terhadap visi sekolah menerusi perbincangan antara pengurusan sekolah dan guru.

Disamping itu juga menganalisis kekuatan, kelemahan, peluang dan ancaman bagi meningkatkan kecemerlangan murid dalam semua bidang melalui bengkel dan perkongsian idea sesama guru.

Ianya juga bagi mencari strategi-strategi baru untuk meningkatkan kecemerlangan sekolah ( budaya cemerlang guru dan pelajar ) dan dapat mengeratkan hubungan silaturrahim antara guru.

Menurut Ketua Urusetia Bengkel, Tuan Haji Ahmad Ridhuan bin Abd Ghani yang merupakan Penolong Kanan HEM, senario program ini dimulai dengan pembukaan program di dewan sekolah oleh Puan Pengetua, Ustazah Mardziah binti Che Abdullah bagi Bengkel Analisis SWOT.

Seterusnya perbincangan strategi-strategi baru kecemerlangan sekolah di Pulau Lasir Tasek Kenyir.

Aktiviti lasak ( kembara mengenal Kelah ) untuk menguji ketahanan fizikal guru di Santuari Kelah Pulau Petang.

Akhir sekali majlis rumusan dan penutup di Petang Island Resort.

Menurut beliau lagi, maklum balas dari guru, mereka sangat berpuashati kerana program ini dibuat atas rumah bot dan berbentuk santai.

Gambar menarik sepanjang program

Pendaftaran 2 pics