KUALA TERENGGANU , 19 Disember : Alhamdulillah seramai 65 pelajar daripada 139 calon PMR sekolah ini telah mendapat semua A dalam matapelajaran setelah diumumkan oleh Pengarah Projek PMR 2012, Tuan Haji Mohd Amin Faisal bin Haji Uzip jam 11.30 pagi tadi.

Terdahulu dari itu, Pengetua Ustazah Mardziah binti Che Abdullah telah mengumumkan kedudukan terbaik sekolah ini apabila berjaya menduduki tempat ke 2 Daerah Kuala Terengganu pada tahun ini berbanding tempat ke 5 pada tahun 2011.

Begitu juga pada peringkat Negeri Terengganu, pada tahun 2011, sekolah ini menduduki tempat ke 8 melonjak naik tempat ke 6 pada tahun ini.

Beliau mengucapkan syabas dan tahniah kepada semua pelajar PMR 2012.

Berikut adalah 10 kedudukan terbaik keputusan PMR 2012 bagi Peringkat Daerah Kuala Terengganu.

1.SESMA

2.SM Imtiaz Kuala Terengganu

3.SMKA Sheikh Abdul Malek

4.SMAASZA Batu Buruk

5.Integrasi

6.SMK Sultan Sulaiman

7. SMKA Tok Jiring

8.SMK Dato’ Razali

9.SMA Khairiah

10.SMA Ladang

kedudukan terbaik keputusan PMR 2012 bagi Peringkat SM Imtiaz Yayasan Terengganu.

1.SM Imtiaz Kuala Berang

2.SM Imtiaz Kuala Terengganu