GAMBANG, PAHANG, 17 Feb : Timbalan Menteri Pelajaran Malaysia, Y.B. Dato’ Dr Hj Mohd Puad bin Zarkashi malam ini telah merasmikan Kursus Peningkatan Profesionalisma Guru-Guru Sekolah-Sekolah Menengah Imtiaz  Yayasan Terengganu.

Turut mengiringi beliau ialah Y.B. Hj. Ahmad Razif bin Hj. Abd. Rahman, Pengerusi JK Pelajaran, Pengajian Tinggi, Sains Teknologi & Sumber Manusia Negeri Terengganu, Encik Zakaria bin Yusof, Pengarah Yayasan Terengganu, Abdul Latif bin Awang, Timbalan Pengarah Agensi Pembangunan Masyarakat Terengganu serta Semua Pengetua SM Imtiaz Yayasan Terengganu.

Antara objektif kursus ini di adakan adalah sebagai usaha bagi memantapkan tahap kemahiran dalam bidang perguruan dari segi maklumat dan kefahaman terhadap tugas dan tanggungjawab serta peranan yang perlu dimainkan oleh mereka dalam memberi pendidikan kepada pelajar masa kini.

Semoga di akhir kursus ini diharapkan para peserta dapat memahami peranan mereka sebagai pendidik dalam usaha membangunkan negara, bangsa dan agama.

Sila klik DI SINI untuk melihat gambar selanjutnya