Slide75SMIYT KTRG SBT , 14 Oktober : Program Solat hajat Perdana serta bacaan Yasin dan Majlis Temu Murni bersama ibu bapa dan guru bagi pelajar yang akan menduduki SPM 2013 telah diadakan pada hari ini.

Dimulai dengan program Solat Hajat dan Bacaan Yasin di Surau Tok Ku Pulau Manis dan berakhir dengan majlis temu murni.

Majlis ini telah dirasmikan oleh Tuan Haji Wan Ismail bin Wan Abdullah , wakil YDP MPIBG sekolah. Terdahulu wakil ibu bapa , Encik Abdullah bin Abu Bakar telah berucap dan disusuli oleh Bonda Pengetua, Ustazah Mardziah binti Che Abdullah.

Antara visi program ini adalah untuk merealisasikan hasrat warga sekolah , pelajar dan ibu bapa agar mencapai semua A iaitu 11A+ dalam SPM. Misi program ini adalah untuk memastikan semua pelajar mencapai target untuk cemerlang 100% dalam semua subjek.

Disamping itu pelajar sebagai pelanggan utama yang harus diberikan perkhidmatan terbaik dalam aspek pengajaran dan bimbingan dalam kelas mahupun luar kelas.

Juga memantapkan team work guru SPM dan warga sekolah bergerak selaras dan berganding bahu bersama melakar kejayaan dalam SPM nanti.

Dalam majlis tersebut juga diumumkan 13 pelajar cemerlang percubaan SPM 2013 .

1. Muhammad Fiqree Hameez bin Mohd Rosli ( 11A)

2. Syed Ahmad Akram bin Habit Mustafa ( 10A 1B )

3. Mohamad Norizarul Hisyam bin Mohd Risami ( 10A 1B )

4. Muhammad Syarifulhuda bin Mohd Azeri ( 10A 1B )