Slide86SMIYT KTRG SBT , 24 Januari : Hari ini merupakan hari yang penuh hiba kepada semua warga SM Imtiaz YT Kuala Terengganu apabila 2 orang tenaga pengajar sekolah ini akan bersara dan bertugas ke Sekolah lain. Mereka ialah Mantan Pengetua , Ustazah Mardziah binti Che Abdullah yang memulakan tugas sebagai Pengetua di SMA Khairiah dan Cikgu Ariffin bin Daud yang akan bersara pada hujung bulan ini. Majlis Sekalung Budi Sejambak Kenangan telah diadakan pagi tadi dengan penuh warna warni dan suasana yang pilu.

Acara dimulai dengan persembahan Kompang berirama sebelum memasuki Dewan Asyatibi. Ucapan dari Wakil pelajar telah dimulai sebelum ucapan aluan oleh Tuan Pengetua , Encik Mohd Yusoff bin Othman.

Selepas itu giliran yang diraikan iaitu Cikgu Ariffin memulakan ucapan dan diakhiri dengan ucapan mantan Pengetua, Ustazah Mardziah binti Che Abdullah.

Kepada mereka berdua didoakan agar sentiasa mendapat keredhaan Allah dan menjalani kehidupan dengan penuh kesabaran dan ketaqwaan.

Sebelum mereka beredar, tetamu khas ini diraikan dengan menaiki kereta Mini mengelilingi kawasan Sekolah dan Asrama disaksikan semua pelajar yang berdiri di bahu jalan dan melambai-lambaikan tangan.

Slide62Slide3Slide77Slide92Slide95Slide96Slide103Slide115Slide117

Deklamasi sajak oleh Cikgu Mawati untuk Ustazah Mardziah dan Cikgu Ariffin – Video

Gambar selanjutnya sila klik DI SINI