KUALA TERENGGANU, 8 Jan : Pendaftaran Pelajar  hari ini berjalan dengan lancar dengan kehadiran pelajar baru yang ditemani oleh ibubapa mereka.

Mulai jam 8.30 pagi tadi, semua kaunter dibuka untuk proses kedudukan kelas dan penempatan asrama. Ramai ibubapa melahirkan rasa bersyukur kerana anak mereka berjaya mendaftarkan diri di sekolah ini untuk memulakan sesi persekolahan bagi tahun ini.

Ada pula diantara pelajar terlalu gembira dan tidak sabar-sabar untuk memulakan sesi pengajian mereka. Sebelum mereka memasuki asrama, terlebih dahulu satu majlis taklimat khas telah diadakan bagi memberi penjelasan mengenai sekolah dan asrama.

Ustazah Mardziah binti Che Abdullah selaku pengetua telah memulakan ucapan khas dengan dibarisi semua Penolong Kanan, Ketua Jabatan serta warden Asrama. Turut hadir ialah Penolong Pengarah Hal Ehwal Pelajar, Bahagian Pengurusan Imtiaz Yayasan Terengganu, Encik Azwandi bin Mohammad. Kesemua mereka telah diperkenalkan oleh beliau kepada ibubapa yang hadir.

Acara seterusnya ialah Simbolik Penyerahan Pelajar kepada Pihak Sekolah Oleh wakil ibubapa iaitu Encik Hassan dan penerimaan pelajar baru diterima oleh puan Pengetua.

Terdahulu dari itu, bacaan ayat suci Al-Quran telah diperdengarkan oleh Adik Mohd Amir Fahmi dan sejurus taklimat selesai, persembahan Nasyid yang terdiri dari pelajar tingkatan 2 lelaki telah mempersembahkan kehebatan mereka di hadapan semua guru dan ibubapa.

Satu Majlis bersama Mentor-Mentee telah diadakan jam 2. 15 petang bersama semua pelajar dari pelajar tingkatan 1 hingga tingkatan 5. Ini bertujuan berkenal-kenalan antara satu sama lain agar mereka tidak merasa kekok apabila berada di sekolah dan di asrama nanti.

Selepas itu, bersama Mentor- Mentee termasuk pelajar baru telah dibawa ke asrama bagi penginapan mereka.

Sesungguhnya majlis seumpama ini telah memberi  kekuatan kepada pelajar terutama pelajar tingkatan 1 yang baru mendaftar hari ini agar terus bersemangat untuk memulakan sesi pengajian tahun ini.

Sila klik DI SINI untuk melihat gambar selanjutnya

Nasyid Sempena Pendaftaran Tingkatan 1