KUALA TERENGGANU, 13 Feb : Program yang dikenali  sebagai Caring and Sharing Investigators ini telah dilancarkan pada hari ini oleh Puan Pengetua, Ustazah Mardziah binti Che Abdullah.

Program ini memberi peluang kepada pelajar dilantik  sebagai guru muda untuk membantu guru sekiranya guru tiada di dalam kelas yang disebabkan guru bermesyuarat, kurusus dan sebagainya. Seramai 35 orang pelajar dilantik sebagai Guru Muda.

Menurut Pengarah Projek SPM. Ustaz Fathi, semasa melawat Sekolah Agama Menengah Bestari ( SAMBEST ) baru-bari ini, beliau melihat semasa P&P berjalan, tiada pelajar yang berada di luar kelas, mereka ini sentiasa berada di kelas untuk menimba ilmu pengetahuan.

Menurutnya lagi, interaksi di antara guru dan pelajar amat baik sekali.Ketika melawat karangkraf, beliau begitu kagum dengan kenyataan CEO Karangkraf Dato’ Hishamudin, Kalau mahu kecemerlangan mestilah ada tindakan dan jangan berputus asa.  Beliau mahu semua pelajar sentiasa cakna dengan tindakan ini.

Kita hendaklah bermula daripada awal tahun lagi untuk berusaha sekiranya mahu mencapai kejayaan.

Dalam ucapan pelancaran oleh puan pengetua, beliau mengucapkan tahniah kepada projek SPM yang diketuai oleh Ustaz Fathi bin Ahmad Mokhtar selaku Pengarah Projek SPM dengan sokongan semua guru dan beliau merasakan pada tahun ini projek SPM lebih mantap untuk team SPM dan melihat dari awal tahun lagi telah ada program yang besar dibuat iaitu melawat SAMBEST dijadikan model untuk mendapatkan input yang positif sebagai panduan.

Beliau menyatakan banyak aktiviti yang telah dibuat oleh guru untuk pelajar agar menjadi pelajar yang  berfikiran hebat dan dapat mengeluarkan cetusan idea.

Sila klik DI SINI untuk melihatr gambar selanjutnya