KUALA TERENGGANU, 10 Mei : Kursus ini telah di adakan di Bilik Kuliah yang dihadiri semua guru al-Quran.

Bagi membincangkan perkara tersebut, pihak sekolah telah mengundang seorang penceramah dari Institut Quran Terengganu ( IQT ) Yang Berbahagia Ustaz Muhad bin Bidin yang merupakan Penolong Pengarah Bahagian Akademik. Turut hadir adalah Puan Pengetua, Ustazah Mardziah binti Che Abdullah, Penolong Kanan Ulul Albab, Tuan Haji Mohd Amin Faisal bin Haji Uzip, Ketua Jabatan al-Quran, Ustaz Ridzuan bin Aziz.

Menurut Ketua Jabatan Agama yang merupakan Penyelaras Kebitaraan PAI SKK, tujuan kursus ini di adakan adalah untuk meningkatkan profesionalisme guru Al-Quran agar P & P al-Quran lebih berkualiti.

Disamping itu juga bagi memantapkan ilmu al-Quran untuk diajarkan kepada pelajar disamping menyebarkan ilmu tersebut kepada semua warga Imtiaz.

Gambar selanjutnya. KLIK DI SINI