KUALA TERENGGANU, 09 NOV: Sempena menyambut Majlis Hari Raya Aidil Adha, pihak pengurusan sekolah telah memberi sumbangan  2 ekor lembu untuk jamuan makan tengahari. Jamuan ini untuk semua guru, kakitangan dan pelajar serta penduduk kampung sekitar kawasan sekolah.

Seramai  14 orang guru dan kakitangan yang mengambil bahagian untuk menyumbangkan  2 ekor lembu tersebut. Turut memberi sumbangan ialah Pengerusi MPIBG sekolah, Tuan Haji Mohd Zulkifli bin Abu Bakar yang hadir sama dalam program tersebut. Turut hadir ialah Puan Pengetua, Ustazah Mardziah binti Che Abdullah.

Penyembelihan telah dimulakan seawal jam 8 pagi yang  diketuai oleh Ustaz Wan Ubaidillah dan Ustaz Ada’aya yang merupakan guru sekolah ini. Turut sama ialah beberapa orang penduduk kampung bagi membantu penyembelihan.

Kelihatan juga pelajar tingkatan 3 yang sama-sama menyumbangkan tenaga mereka untuk sama-sama bergotong royong membantu guru serta kakitangan dalam proses persiapan untuk jamuan.

Semoga konsep tolong menolong antara guru, kakitangan, pelajar dan penduduk kampung akan berterusan.

Sila klik DI SINI untuk gambar selanjutnya