KUALA TERENGGANU, 20 Sept: Sempena perjumpaan Khas Timbalan Perdana Menteri Malaysia, YAB Tan Sri Dato’  Haji Muhyiddin bin Haji Mohd Yassin bersama Guru Agama / Imam / Bilal, SM Imtiaz K.Trg amat bertuah kerana menjadi tuan rumah bagi perjumpaan tersebut.

Turut hadir ialah YAB Dato’ Seri Haji Ahmad bin Said, Menteri Besar Terengganu, Yang Berbahagia Dato’ Abdul Ghafar bin Mahmud, Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia, Ketua Polis Negeri, YB Alias bin Abdullah , YB Yahya Khatib, Pengerusi MARA Dato’ Seri Haji Idris bin Jusoh, Encik Razali bin Daud, Pengarah Pelajaran Negeri Terengganu, Tuan Haji Abdullah bin Md Din, Pengarah Bahagian Pendidikan Islam( KPM ) serta orang-orang kenamaan yang lain.

Ini merupakan kali pertama YAB Tan Sri datang ke sekolah ini.

Dalam program tersebut, beliau juga telah menyampaikan peruntukan pembangunan Kementerian Pelajaran Malaysia kepada Sekolah SMA dan SM Imtiaz Yayasan Terengganu  sebanyak 140,000.00 dan 200,000.00 untuk  sekolah SMKA.