KUALA TERENGGANU , 17 jul : Majlis Ilmi Sanawi yang diadakan di Negeri Selangor pada 13 Julai 2012 baru-baru ini telah menaikkan nama Negeri Terengganu khususnya SM Imtiaz Kuala Terengganu di Peringkat Kebangsaan apabila seorang pelajar dari sekolah ini telah diisytiharkan JOHAN HAFAZAN bagi kategori Menengah Atas.

Beliau yang dimaksudkan ialah Najid Solihin bin Nasharudddin pelajar tingkatan 5 yang Berjaya memikat hati hakim apabila dapat mengalahkan peserta dari negeri lain.

Beliau telah membawa pulang piala pusingan, medal, sepasang baju melayu dan wang tunai RM 100.00.

Majlis penghargaan di atas kejayaan beliau telah diadakan petang tadi yang disampikan oleh Puan Pengetua, Ustazah Mardziah binti Che Abdullah.

Tahniah kepada guru yang telah membimbing beliau sehingga Berjaya mendapat tempat yang terbaik di peringkat kebangsaan.

Berikut adalah keputusan rasmi bagi kategori Hafazan Menengah Atas.

JOHAN : Terengganu ( Najib Solihin b. Nasharuddin  dari SM Imtiaz K.Trg )

NAIB JOHAN : Sarawak

KETIGA : Pahang