KUALA TERENGGANU, 7 Feb : Seawal jam 8 pagi  pihak sekolah telah menerima rombongan dari Sekolah Menengah Sains Selangor.

Pihak sekolah telah menyambut rombongan tersebut seramai 38 orang yang terdiri dari pengetua serta kakitangan sokongan. Sebelum di bawa ke bilik mesyuarat untuk sesi taklimat khas, pihak rombongan telah di bawa ke dewan Asyatibi dan surau untuk melihat pelajar sedang menghafaz Al-Quran.

Semasa sesi taklimat, Puan Faidahnam binti Busu selaku Penolong Kanan Akademik mengucapkan terima kasih kepada rombongan tersebut kerana sudi mengunjungi sekolah ini. Manakala dalam ucapan pengetua sekolah tersebut, Encik Nor Paizin, beliau mengucapkan terima kasih kerana sudi menerima kunjungan seramai 38 orang yang terdiri dari kakitangan sokongan.

Antara tujuan lawatan ini adalah untuk melihat bagaimana keadaan SM Imtaiz itu sendiri yang mempunyai sistem pembelajaran yang berlainan dan ingin mengetahui kaedah terbaik pelajar dapat menghafaz Al-Quran dalam masa yang singkat.

Beliau juga mengucapkan tahniah kerana SM Imtiaz Kuala Terengganu telah diiktiraf sebagai Sekolah Kluster Kecemerlangan.

Beliau berharap pihak sekolah ini menerima pelajar dari Sekolah Sains Selangor agar diadakan Program Homestay diantara pelajar, begitu juga pihak beliau akan menerima pelajar Sekolah ini sebagai Program homestay di sana nanti. Disamping itu juga, beliau amat bertuah sekiranya ada beberapa orang guru di sini mengajar di sekolah Sains selama seminggu untuk diberi pendedahan cara menghafaz Al-Quran dengan baik.

Sebaik sahaja sesi taklimat selesai, pihak rombongan telah melawat galeri sekolah, koperasi serta di adakan sedikit jamuan.

Sila klik DI SINI untuk melihat gambar selanjutnya.