SMIYT K.TRG SBT , 31 Januari : Majlis ini diadakan sempena kejayaan sekolah mendapat anugerah New Deals dan pengiktiran Sekolah Berprestasi Tinggi ( SBT ) bagi tahun 2012.

Menurut Penolong Kanan HEM, Tuan Haji Ahmad Ridhuan bin Abd Ghani  yang mewakili pengurusan sekolah menyatakan bahawa majlis ini diadakan untuk melahirkan rasa syukur kepada Allah SWT dan ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua guru, kakitangaan dan pelajar serta kepada semua individu dan agensi yang terlibat termasuk alumni kerana sekolah ini mnedapat penganugerahan Bai’ah pengetua sebanyak 2 kali dan mendapat staus sekolah kluster kecemerlangan tahun 2011 dan yang terkini mendapat pengiktirafan sekolah berprestasi tinggi kohort 3, Kementerian Pelajaran Malaysia.

Semoga kecemerlangan yang telah dicipta akan dapat dikekalkan dalam melahirkan pelajar yang cemerlang dan juga dapat melahirkan hafiz dan hafizah yang professional.

Sebanyak 2 ekor lembu telah disediakan dan seekor daripadanya adalah sumbangan peribadi daripada Puan Pengetua, Ustazah Mardziah binti Che Abdullah.

Gambar selanjutnya sila klik DI SINI