SMIYT KTRG SBT , 19 Februari : Seramai 95 orang murid dan 6 orang guru dari Sk Padang Hiliran telah mengunjungi sekolah pagi ini.

Mereka terdiri daripada murid tahun 6 yang akan menduduki ujian Penilaian Sekolah Rendah ( UPSR ) tidak lama lagi. Tujuan lawatan tersebut adalah untuk meninjau suasana pembelajaran di sini serta melihat persekitaran sekolah.

Mereka telah dibawa melihat suasana pelajar menghafaz Al Quran di dewan dan juga di Surau disamping itu akan di bawa ke bilik kuliah bagi mendengar taklimat mengenai sekolah.

Terdahulu dari itu, rombongan tersebut telah disambut oleh pengurusan sekolah yang terdiri daripada Penolong Kanan Pentadbiran, Ustazah Faidahnam binti Busu, Setiausaha Sekolah, Cikgu Kadijah binti Che Abdullah dan juga Kaunselor serta AJK Pelajar.