Slide45Seramai 8 pelajar tingkatan 5  dan 1 orang guru  terpilihbagi mengikuti program International Study On Educational Climate In The Development Of Medical Science & Malay Language di Beijing, China, Guru tersebut ialah Cg. Marhaini Bt Sulaiman dan disertai oleh PuanPengetua dan 4 guru lain.Dua Universiti yang dipilih adalah Beijing Universiti Of Chinese Medicine Dan Beijing Foreign Studies University.

Rombongan sekolah telah bertolak pada 22 September yang lalu dan telah berlepas dari Lapangan Terbang Sultan Mahmud seterusnya dari KLIA ke Beijing, China pada hari yang sama.

Mereka telah diber ipendedahan tentang perubatan tradisional Cina, bagaimana Negara Cina berkembang sebagai pengeluar kedua terbesar dunia, sejarah Negara Cina dan perkembangan BahasaMelayu di Cina.

Rombongan sekolah telah bertolak pulang pada 26 September 2013.Semoga program seumpama ini akan memberi banyak impak kepada semua pelajar yang terpilih untuk di bawa pulang bagi merealisasikan segala pengetahuan yang diperolehidi sekolah nanti.

Slide120Slide8Slide192Slide247Slide241Slide253