Slide75SMIYT KTRG SBT,30 Januari ,Sabtu : Hari ini satu program gotong royong bersama masyarakat kampung yang merupakan program komuniti sekolah telah diadakan. Serentak dengan program gotong royong peringkat Negeri Terengganu hari ini, pihak sekolah juga mengambil kesempatan mengadakan program ini bersama masyarakat sekitar kampung bagi mengeratkan lagi hubungan silaturrahim.

Acara gotong royong ini melibatkan semua guru , kakitangan , pelajar dan masyarakat Kampung serta ibubapa. Tujuan gotong royong ini adalah bagi membasmi pembiakan nyamuk aedes yang membawa kepada demam denggi. Lokasi pembersihan adalah di luar dan dalam kawasan sekolah yang berair seperti longkang besar dan juga kawasan yang lain seperti di kawasan pokok bunga dan sekitarnya.

Pihak sekolah mengucapkan jutaan terima kasih kepada masyarakat kampung serta ibubapa yang hadir bagi sama-sama bergotong royong membasmi pembiakan nyamuk aedes ini yang boleh membawa kepada kematian.

Slide100Slide89Slide84Slide80Slide68Slide60Slide48Slide101