KUALA TERENGGANU, 13 Okt:  
Sempena penganugerahan New Deal dan Pengiktirafan Sekolah Kluster Kecemerlangan, satu majlis kesyukuran telah diadakan pada hari ini . Para jemputan telah mulai tiba jam 12.30 tengahari dan berakhir pada jam 2.00 petang. Manakala sebelah petang pula, Program Solat Hajat SPM 2011 bermula jam 4.30 petang dan berakhir 11.20 malam.

Terdahulu dari itu, seawal jam 7 pagi, 2 ekor lembu telah ditumbangkan bagi persiapan kedua-dua majlis tersebut. Haji Baharuddin yang merupakan salah seorang bapa kepada pelajar tingkatan 5 di sekolah ini telah menyumbangkan seekor lembu manakala puan pengetua juga tidak ketinggalan untuk menyumbangkan seekor lagi lembu.

Ramai guru, kakitangan serta pelajar turut sama membantu bagi persiapan majlis ini. Kerjasama yang ditunjukkan oleh semua yang terlibat menyebabkan kerja dilaksanakan dengan begitu cepat sekali.

Sementara itu, Majlis Temu Murni telah diadakan di dewan Assyatibi bermula jam 4.30 petang untuk pelajar 5 yang akan menduduki peperiksaan SPM yang akan bermula pada 14 November ini. Ramai ibubapa yang hadir.

Satu program motivasi juga telah diadakan dan dikendalikan sepenuhnya oleh pakar Motivasi terkenal, Ustaz Mohd Mizan. Kemudian ibubapa bersama pelajar sama-sama menunaikan Solat maghrib berjamaah serta menunaikan solat sunat taubat dan solat hajat.

Program berakhir sebaik sahaja slot motivasi  selesai jam 11.20 malam.

Sila klik DI SINI untuk melihat gambar suasana majlis tersebut.