KUALA TERENGGANU, 24 Mei : Masjlis ini telah di adakan mulai jam 10.00 pagi di dewan Asyatibi.

Ketua Pegawai Eksekutif Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu ( MAIDAM ) Tuan haji Harujan bin Sulaiman telah sudi meluangkan masa untuk merasmikan majlis ini.

Turut hadir ialah Ustaz Yaakub bin Abdullah, Penolong Setiausaha Agihan Zakat MAIDAM, Tuan Haji Jain bin Awang Timbalan Yang Dipertua MPIBG, Tuan Haji Aziz bin Wahid, Penolong Pesuruhjaya Sumber Manusia Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu, Ketua Sektor Pendidikan Islam JPN dan Ustaz Awi juga dari jabatan yang sama serta ibubapa bagi pelajar yang menerima hadiah.

Mereka telah disambut oleh pengurusan sekolah yang terdiri daripada Puan Pengetua, Ustazah Mardziah binti Che Abdullah, Semua Penolong Kanan, Ketua-ketua Jabatan serta semua guru.

Antara objektif majlis ini ialah bagi menghargai usaha pelajar-pelajar yang memperolehi pencapaian cemerlang di peringkat sekolah.

Disamping itu juga dapat member rangsangan agar pelajar terus bermotivasi untuk membuat lonjakan dalam akademik dan hafazan sejajar kea rah kecemerlangan sekolah dan juga mewujudkan persaingan positif antara pelajar dalam mencapai kecemerlangan akademik dan hafazan seimbang dengan kecemerlangan sahsiah.

Seramai 62 orang pelajar cemerlang PMR 2011 dan 20 orang pelajar cemerlang SPM 2011 telah diberi penghargaan dalam majlis tersebut .

Pihak sekolah mengucapkan syabas kepada penerima anugerah cemerlang PMR dan SPM 2011.

Anugerah Pelajar terbaik PMR 2011 ialah Nabilah Hamdiah bt Che Sammudin yang mendapat 9A, Anugerah Pelajar terbaik SPM 2011 pula ialah Alia Nurfarahain bt Mohd Rujhan yang mendapat 11A manakala anugerah pelajar Mithali 2011 ialah Mohd Safwan bin Md Shaimi.

Pihak sekolah mengucapkan jutaan terima kasih kepada penyumbang 2 buah iPad untuk pelajar terbaik PMR dan SPM 2011 iaitu Dato’ Suhaimi bin Shahadan yang merupakan pengerusi Kolej Politech MARA, Cheras Kuala Lumpur.

Gambar penerima hadiah sila KLIK