KLANG, SELANGOR: Pihak sekolah mengucapkan tahniah dan syabas kepada 3 orang guru dan 2 orang kakitangan yang telah diberikan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang ( APC ) bagi tahun 2010.

Majlis Penganugerahan ini telah  diadakan mulai 27 – 29 Oktober di Hotel Gold Course, Klang Selangor dan telah disampaikan oleh Y. Bhg. Dr Haji Zahri bin Aziz, Timbalan Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia ( Operasi ), Kementerian Pelajaran Malaysia.

Penerima anugerah tersebut ialah Cikgu Ariffin bin Daud, Ustazah Marina binti Yusof, Ustazah Wan Rohaida binti Wan Ahmad, Encik Ramli bin Abdullah dan Puan Zariah binti Talib.

Terdahulu dari itu, sebanyak 13 buah sekolah telah menerima anugerah Tawaran baru / New Deal / Bai’ah Melalui Insentif Bidang Keberhasilan Utama Negara ( NKRA ) yang telah disampaikan oleh Timbalan Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia.

Puan Pengetua, Ustazah Mardziah salah seorang Pengetua yang menerima anugerah tersebut. Sekolah yang menerima anugerah tersebut ialah SM tahfiz Al-Quran, Melaka, SMA Dato’ Haji Tan Ahmad, Negeri Sembilan, SMRA Ulu Jempol, Negeri Sembilan, SMA Telok kemang, Negeri Sembilan, SMA Daeratul Maarifil wataniah 2, Pulau Pinang, Maktab Wan Jah, Pulau Pinang, SAM Faqiah Daimiah, Pulau Pinang, SMA Al-Mahmudi, Pahang, SMA Kota Gelanggi 3, Pahang, Maahad Tahfiz darul Ulum Al-Basriyah, Pahang, SMA Alfalah, Perak, SABK Maahad Al-Imam Asy Syafiee, Perak dan Kolej sains Pendidikan islam Negeri Terengganu ( SM Imtiaz Kuala Terengganu), Terengganu.

Tahniah dan syabas kepada Puan Pengetua serta guru dan kakitangan yang mendapat anugerah tersebut.