PENGKALAN CHEPA , 17 Januari : Seramai 21 guru dan kakitangan serta 21 pelajar cemerlang PMR dan SPM telah berangkat ke SM Sains Tengku Muhammad Faris Petra jam 5.30 pagi tadi. Setelah tiba di sekolah tersebut jam 8.30 pagi, rombongan kami telah disambut mesra oleh Pengetua dan pengurusan sekolah serta Pengawas.

Menurut ketua rombongan, Ustazah Faidahnam binti Busu, Penolong Kanan Pentadbiran, tujuan lawatan ini diadakan ialah untuk kolaborasi Perkongsian Pengurusan SBT yang mana sekolah ini merupakan Sekolah SBT Kohort 1 dan kita sebagai sekolah yang baru menerima pengiktirafan, ini adalah satu lawatan penandaaras bagi memberi pendedahan kepada guru-guru Imtiaz K.Trg untuk memahami prosedur-prosedur pengurusan SBT diantaranya membuat tuntutan, membuat KPI dan lain-lain yang berkaitan dengan SBT.

Tambahnya lagi, selain daripada itu, juga membuat perkongsian ilmu yang mana sekolah ini adalah sekolah yang terkenal dengan  Kecemerlangan akademik dan sentiasa mendapat keputusan yang cemerlang  dalam peperiksaan PMR dan SPM. Diharapkan dengan lawatan ini, sekolah kita dapat mengambil sedikit sebanyak input yang boleh memberi kecemerlangan kepada pengurusan sekolah.

Lawatan ini berakhir pada jam 2.30 petang tadi.

Gambar selanjutnya sila klik DI SINI