Slide10SMIYT KTRG SBT , 9 Julai : Satu ceramah telah diadakan petang tadi sempena menyambut ketibaan bulan Ramadhan yang akan tiba pada esok hari. Pihak Sekolah telah mengundang seorang pendakwah bebas bersama kumpulan Qasidahnya iaitu Ustaz Mustafa Kamal bin hamzah dari Madrasah Al Hidayah Batu Buruk, Kuala Terengganu.

Sebelum ceramah dimulakan terlebih persembahan Qasidah dari kumpulan Al Hidayah telah mempersembahkan Qasidah. Semua pelajar dan guru begitu tertarik dengan alunan Qasidah tersebut.

Seterusnya ceramah mengenai bulan ramadhan dan kepentingannya telah disampaikan oleh Ustaz Mustafa Kamal.

Manakala pelancaran Tabung Ihya’ Ramadhan 1434H telah dirasmikan oleh Penolong Kanan Akademik, Ustazah Faidahnam binti Busu.

Slide26Slide30Slide32

Qasidah 1