SMIYT KT SBT , 6 Januari : Seramai 111 calon Guru Al Quran akan menghadiri sesi temuduga bagi pengambilan tahun ini.

Menurut Ustaz Wan Azman bin Wan Abdullah, Penolong Pengarah, Bahagian Pendidikan Agama & Al Quran, Yayasan Terengganu, kesemua calon ini akan ditapis melalui sesi temuduga oleh panel yang dilantik dari pengurusan Imtiaz Yayasan Terengganu.

Tambahnya lagi, calon yang layak akan diberikan kursus sebelum ditemuduga sekali lagi. Mereka yang berjaya akan di tempatkan di 5 buah sekolah Imtiaz Yayasan Terengganu iaitu 19 orang di Imtiaz KT, 5 di Imtiaz KB, 10 di Imtiaz Dungun, 14 di Imtiaz Besut dan 9 di Imtiaz Kemaman.

Sesi temuduga bermula jam 10 pagi tadi dan dijangka selesai jam 4.30 petang nanti.