GAMBANG, PAHANG, 17 Feb : Wacana ini telah diadakan bermula 16 feb dan akan berakhir pada 18 feb 2012. Program ini di adakan di Bukit Gambang Resort & City, Kuantan Pahang yang dianjurkan oleh Agensi Pembangunan Masyarakat Terengganu ( APMT ) dan Yayasan Terengganu ( Imtiaz )

Seramai 450 orang guru serta kakitangan dari 6 buah sekolah telah melaporkan diri petang kelmarin. Di antara sekolah yang terlibat ialah SM Imtiaz Besut, SM Imtiaz Dungun, SM Imtiaz Kemaman, SM Imtiaz Kuala Terengganu, SMK Seri Budiman serta Yayasan Terengganu. Imtiaz K.Trg telah menghantar seramai 98 orang guru dan kakitangan.

Tujuan wacana ini diadakan bagi meningkatkan profesionalisme guru dalam meningkatkan berdasarkan transformasi pendidikan negara.