Slide6Pada 30 Julai 2015, Khamis baru-baru ini, Pasukan Al-Fateh Inventors SM Imtiaz YT Kuala Terengganu telah menyertai sesi Penilaian Anugerah HartaIntelek Negara di Pusa tDagangan Mahkota , Kuantan ,Pahang. Anjuran My IPO Perbadanan Harta Intelek Negara .

Ses itersebu tadalah untuk 6 pasukan bagi ZonTimur.Pasukan terdiri dari Sekolah Menengah Abdul Rahman Talib Pahang ,Sekolah Menengah KebangsaanKamil Kelantan, MRSM Kuantan 2 Pasukan dan sekolah kami.

AnugerahHartaIntelek Negara adalah salah satu pertandingan Berprestasi Peringkat Negara selain dari Anugerah Inovasi Negara dan YB Challenge kerana Johan akan menerima RM 10000. Setiap satu sahaja hadiah 10 000 itu setiap pasukan perlu menghantar “full paper research “ untuk tapisan.

Kami telah menghantar 3 kajian termasuk yang tahun lepas The Potential Products From Pandanus Amary llifolius Roxb, Dr Duster With Green Cleaner dan The Multipurpose Soap : Novely. Yang terpilih ke sesi penilaian di peringkat ZonTimur adalah kajian The Miracle Of Multipurpose Soap :Novely.

Alhamdulillah pasukan sekolah telah mendapat Naib Johan ( Anugerah Perak ), sebuah piala, pingat, sijil dan wang tunai RM400.00

Slide5Slide4Slide3Slide1