PAHANG, 24 Mac : Tahniah dan syabas kepada anak soleh dan solehah pintar SM Imtiaz Kuala Terengganu kerana telah berjaya mengharumkan nama sekolah di peringkat kebangsaan apabila kumpulan nasyid, peserta tilawah lelaki dan perempuan masing-masing telah mendapat kedudukan terbaik apabila  diumumkan sempena KARNIVAL NASYID & TILAWAH SEKOLAH KLUSTER KECEMERLANGAN (SKK) PERINGKAT KEBANGSAAN yang di adakan di SM Sri Jengka Pahang hari ini.

Sebanyak 12 buah sekolah kluster telah menyertai karnival ini. Dalam pertandingan nasyid, SM Imtiaz Kuala Terengganu menduduki tempat ke 4 dan solo terbaik peringkat kebangssan telah dianugerahkan kepada Mohd Alif Fahmi, pelajar tingkatan 2. Keunikan beliau adalah dapat mendendangkan lagu nasyid sambil bermain alat perkusi.

Sementara itu, Mohd Hasif bin Mohd Kamal pelajar tingkatan 1, peserta tilawah lelaki telah menduduki menduduki tempat ke 2 dan tempat ke 3 bagi kategori perempuan di peringkat kebangsaan sempena karnival tersebut.

Persembahan Nasyid mesti tengok

Syabas di atas kejayaan anak-anak soleh  dan solehah pintar SM Imtiaz Kuala Terengganu.